De zomervakantie staat voor de deur! Volop genieten, lekker eten, luieren, cocktails enz. Toch zou het jammer zijn om niet op je gewicht te letten tijdens de vakantie, vooral als je hard je best hebt gedaan om in die leuke bikini te passen voordat je vertrekt. Toch gaan veel vrouwen gaan na hun vakantie met een bang hartje op de weegschaal staan. Lees hier tips om niet onnodig aan te komen in de zomer.

 

Sporten/Bewegen

Vakantie betekent voor de meeste mensen rust: zonnebaden, terrasjes pakken en lang tafelen. Maar als je niet wil bijkomen is bewegen belangrijk.  Als je kinderen hebt doen dan actief met ze mee met de waterpret als je op het strand bent, ga echt zwemmen of gooi eens een frisbee. Maar ook voor mensen die geen strandvakantie gereserveerd hebben zijn er genoeg andere activiteiten, pak de fiets (ook met de kinderen), ga wandelen of probeer eens een nieuwe sport uit, klimmen, roeien, golfen, het maakt niet uit, als je lichamelijk maar bezig bent.

Geniet met mate

Omdat stress en spanningen op vakantie ver weg zijn, laten velen zich dan volledig gaan, ook wat eten en drinken betreft. Je mag op reis best genieten van de lokale gastronomie, maar doe het met mate, anders tellen de extra kilo’s gauw op. Eet daarom traag zodat je op tijd weet wanneer je genoeg hebt. Je vakantie wordt heus niet leuker omdat je je regelmatig overat. De buitenlandse keuken is ook niet noodzakelijk ongezond. Groenten en fruit vind je overal, probeer dus eens de lokale slaatjes of fruitsoorten uit.

Tussendoortje

Niets is zo lekker als een ijsje om verfrissing te brengen op hete dagen, maar helaas betekent deze lekkernij een aanslag op je lijn. Ga daarom op vakantie op zoek naar gezondere alternatieven.Vervang een roomijsje door waterijs of een sorbet. Of beperk je tot olijven in plaats van een volledige schotel met tapas te eten.

 Lees ook ons artikel: Wat eet je in welk vakantieland

Geschreven door suzanne

Deze post werd geplaatst op Maan 29 jun 2009 08:24:00 GMT en Gepost in , , , . U kunt elke reactie op deze post volgen via de Atom feed. .
Top