Als je wilt beginnen met afvallen is het een slim idee om naast het aanpassen van je eetpatroon ook meer te gaan bewegen. Door te bewegen verhoog je namelijk je stofwisseling en op die manier kun je meer energie verbranden, en dat is natuurlijk heel voordelig want hoe meer je verbrandt hoe meer je afvalt.
Maar als je begint met sporten is het belangrijk om te beseffen dat veel beweging en meer sporten dan je voor het afslanken deed niet automatisch betekent dat je ook echt kilo’s af valt. Hierdoor raken veel beginnende afslankers ontzettend gefrustreerd en ook gedemotiveerd want de weegschaal werkt niet mee terwijl je toch goed bezig bent. Maar dit is eigenlijk helemaal niet zo raar. Met veel beweging en sporten zit het namelijk zo.

Voor je begon met afslanken had je teveel vetmassa. Als je bijna niet bewoog en ook niet sportte heb je ook maar weinig spiermassa. Zodra je gaat sporten gaat je lichaam spiermassa aanmaken en er verdwijnt vet. En hier zit het probleem nou juist, want spieren wegen meer dan vet. Hierdoor val je niet in kilo’s af en je kunt er zelfs van aankomen!
Maar gelukkig hoef je niet bij de pakken neer te gaan zitten als de weegschaal om deze reden niet meewerkt. Je verliest namelijk door het sporten wel centimeters. Dit kun je opmeten met een simpel meetlint. Meet dan de omtrekken van je borsten, buik, billen, bovenbenen en bovenarmen en houd dit bij op de site of in een schriftje. Je zult zien dat je door het vele sporten wel veel centimeters verliest, en dit zorgt ook voor een kleinere kledingmaat! En omdat je daarnaast door het sporten ook strakker in je vel komt te zitten zie je er ook slanker uit en je voelt je ook beter. Natuurlijk is sporten of bewegen ook goed voor het hart, de longen en voor onze huid en ons moraal!

Dus had jij al bijna het bijltje er bij neergegooid omdat het niet lukt met afslanken? Houd toch nog even vol want in het begin val je niet af en kun je zelfs aankomen maar na een tijdje wordt je stofwisseling sneller en ga je meer verbranden. Vanaf dat moment zul je ook op de weegschaal merken dat je afvalt.

 

Geschreven door suzanne

Deze post werd geplaatst op Dins 21 jul 2009 08:45:00 GMT en Gepost in , , . U kunt elke reactie op deze post volgen via de Atom feed. .
Top