Vliegen betekent het begin van een heerlijke vakantie of een interessante zakenreis, maar ook een aantal uren de verleidingen weerstaan van vliegtuigsnacks, maaltijden en suikerrijke drankjes.

Laat af en toe iets staan

Op korte vluchten met goedkope luchtvaartmaatschappijen is het heel eenvoudig: tijdens deze vluchten zijn snacks niet meer inbegrepen en alleen tegen betaling verkrijgbaar.Laat het menu in het vakje van de stoel zitten om calorierijke aankopen te voorkomen. Maar hoe werkt dat op een lange vlucht, waar je langer aan verleidingen wordt blootgesteld en ook verveling nog wel eens voor lekkere trek wil zorgen? Lees onze simpele tips!

Plaats een bestelling

Elke luchtvaartmaatschappij biedt op zijn minst vegetarische maaltijden aan. Maar ook andere dieetvoorkeuren kun je vaak vooraf doorgeven.Grote maatschappijen zijn over het algemeen ingesteld op een verscheidenheid aan nationaliteiten en culturen, zodat er ook op het gebied van eten meer te kiezen valt. De kans is groot dat je minstens 24 uur van tevoren je bestelling door moet geven, vraag tijdens het boeken dus meteen naar de mogelijkheden of kijk op de website van de betreffende luchtvaartmaatschappij.

Vragen kost niets

Worden er twee menu’s aangeboden tijdens de vlucht, kies dan voor de vetarme variant met mager vlees of gevogelte en weinig saus. Vragen staat vrij, dus informeer bij de stewardess naar eventuele andere opties. In de meeste gevallen hebben ze voor de zekerheid alternatieven op voorraad, bijvoorbeeld in geval van allergie, waar je misschien gebruik van mag maken.

Sla het vriendelijk af

Met name op de kortere vluchten worden vaak voorverpakte lunches uitgedeeld. De inhoud bestaat meestal uit een sandwich, een croissant, chocolade of een koek.Een Amerikaans tijdschrift heeft ontdekt dat deze snacks meer dan 1000 kcal bevatten en praktisch geen waardevolle voedingswaarden.

Controle

Zolang het geen vloeistoffen betreft, kun je je eigen maaltijd mee aan boord nemen. Zo houd je volledige controle over wat je eet.Ga voor maaltijden met veel vezels en eiwitten, zodat je langer een verzadigd gevoel houdt. Heb je geen tijd meer om een pakketje samen te stellen, doe dan nog snel een greep in de mueslirepen of neem een pakje Sultana’s mee.

Water

Vermijd vruchtensapjes, frisdrank en alcohol. Ze bevatten niet alleen veel calorieën, maar ze drogen je lichaam ook sneller uit. Vraag regelmatig om een glas water of loop even naar de trolley achter in het vliegtuig.Over het algemeen mag je vrij gebruik maken van de niet-alcoholische dranken. Afgezien van het op peil houden van je vochtgehalte, is de beweging goed voor je spieren en bloedsomloop!

Vliegende bioscoop

Aangezien je niet echt iets beters te doen hebt, is eten een welkome afwisseling tijdens de vlucht. De meeste passagiers in een vliegtuig hebben niet echt trek, maar nemen automatisch etenswaren van de stewardess aan. Voorkom eten uit verveling door een leuke film te kijken, een boek of tijdschrift te lezen, puzzels te maken of een paar reisspelletjes te spelen. Je kunt natuurlijk ook de tijd nemen om even uit te rusten. Al slapende krijg je tenminste niets binnen.

Gezonde vliegveldgewoontes

Probeer voor en na de vlucht en tijdens tussenlandingen zoveel mogelijk te bewegen; vergeet de loopbanden en leg de weg tussen terminals te voet af. Als je hard aan je nieuwe, gezonde levensstijl hebt gewerkt, is het zonde om dit op te geven zodra je door de schuifdeuren het vliegveld binnenwandelt.

Geschreven door suzanne

Deze post werd geplaatst op Dond 09 jul 2009 06:25:00 GMT en Gepost in , , . U kunt elke reactie op deze post volgen via de Atom feed. .
Top